Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Vala Mal Doran
(Claudia Black)




 Képek

Galéria: Stargate SG-1 - 8. évad

 Faj:

Vala faja

 Kapcsolódó jármű:

Alkesh a 8x12 Prometheus Unbound (A megszabadított Prométheusz) című epizódból

 Epizódok, melyekben szerepelt:

8x12 Prometheus Unbound (A megszabadított Prométheusz) (Első felbukkanás)
9x01 Avalon I. (Avalon I.)
9x02 Avalon II. (Avalon II.)
9x03 Origin (Származás)
9x04 The Ties That Bind (Kötelék)
9x05 The Powers That Be (Isteni hatalom)
9x06 Beach Head (Területfoglalók)
9x19 Crusade (Keresztes háború)
9x20 Camelot (Camelot)

 Sorozatbeli szerepe:

9x01 Avalon I. (Avalon I.) című epizódban azzal a céllal jött át tüzetes átvizsgálás után a Földre, hogy egy kőtáblát fejtsen meg neki Daniel, amely szerint egy kincs van elrejtve itt. Közben persze a szokásos stílusával mindenkinek az idegeire ment. A célja elérése érdekében egy pár "kor mak" típusú Goa'uld karkötőt is felrakott Danielre és magára, ami miatt nem voltak képesek többé nagyobb távolságra eltávolodni egymástól, mert akkor kölcsönösen lebetegedtek volna. Így tehát amikor az atlantiszi adatbázis segítségével meghatározta Avalon helyzetét, akkor a formálódó CSK-1 csapattal előbb a Prométheuszra, majd a gyűrűk segítségével lement a barlangba a többiekkel. Daniellel együtt megbuktak az egyik próbán, amikor egy egyszerűnek látszó logikai feladatot türelmetlenségében elhibázott. Ezek után a terem mennyezete elkezdett ereszkedni, hogy végezzen velük.

9x02 Avalon II. (Avalon II.) című epizódban Daniel még időben megfejtette a rejtvényt, amely Vala hibája miatt majdnem az életükbe került. Utána Mitchellék kamrájához sietett, ahol Daniel útmutatásával ők is kiszabadultak. Visszatértek ezután az Excalibur másolatát rejtő kőhöz, amelyet Mitchell kihúzott. Vala tehetetlenül nézte a küzdelmet. Az elvárt jutalom azonban elmaradt, mivel a barlang elkezdett összeomlani. Kezdetben azt hitték, hogy a jelenlétük miatt, de valójában a Vala által ellopott aranyérmével cáfolta meg az "igaz szellem" feltételét. Amikor Mitchell ezt visszatette a helyére, akkor a barlang megnyugodott. A kard visszahelyezése után a mesés kincset is megtalálták, mely nagyon tetszett Valának. Amikor azonban Daniel mesélt az Ősök múltjáról és ráadásul rábukkantak egy érdekes szerkezetre, akkor az egyébként valószínűleg soha meg nem kapott kincs helyett inkább az Ősök titkait válaszotta. A karkötők miatt együtt aktiválták Daniellel a szerkezetett Jack és Joe köveivel. Egy másik galaxisban kötöttek ki Harrid és Sallis testében, ahol hamarosan kiderült, hogy valójában házasok. Igyekeztek a békésnek tűmő közösséget észrevétlenül tanulmányozni, de később Vala lebukott egy imádság kihagyása miatt, majd a testátvétellel kapcsolatos magyarázkodása olyan jól sikerült, hogy végül megszállottként máglyahalálra ítélték. Daniel próbálta elmagyarázni a helyzetet, de nem tudott mit tenni. Az "Ara" oltáron elszenvedett szörnyű halál után arra ébredt fel Ver Ager központjábam, hogy Daniel átöleli és egy Hírnök újraélesztette. Utána mindketten követték megmentőjüket.

9x03 Origin (Származás) című epizódban a Hírnök Daniellel együtt az Istenek városába, Celestisbe vezette őket, ahol egy díszes helységben kellett várakozniuk. Az egyik Hírnök megpróbálta több órás monológjával áttéríteni őket, de Dr. Jacksonnal együtt rögtön átlátták az Eredet hitének morális buktatóit. Vala nem mehetett Daniellel, amikor a férfi elment a Docival tárgyalni. Amikor pedig visszatért a tudós, akkor együtt elemezték a szörnyű helyzetet. Visszatértek ezután gyanútlanul Fannishoz, aki elmagyarázta csodás megme...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK