Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Amaterasu
(Kira Clavell)




 Képek

 Faj:

Goa'uld

 Epizódok, melyekben szerepelt:

8x01 New Order I. (Új világrend I.) (Első felbukkanás)
8x02 New Order II. (Új világrend II.)

 Sorozatbeli szerepe:

8x01 New Order I. (Új világrend I.) című epizódban Lord Yuval és Camulus-szal együtt tárgyalásokat folytatott a parancsnokságon, amelynek célja az lett volna, hogy Baal ellen szövetkeznek, aki a kull harcosok írányításával átfogó támadásba kezdett. A japán istennő felettébb agyafúrtnak bizonyult, hiszen tudta, hogy a földiek új Ős fegyvere roppant energiaigényű lehet, ha képes volt Anúbisz flottáját pillanatok alatt elpusztítani és hogy valószínűleg most éppen nem tudják újból feltölteni. Weir azonban jól blöffölt és átlátott rajtuk.

A 8x02 New Order II. (Új világrend II.) című epizódban átmenetileg fogollyá vált, mert Dr. Weir megtudta, hogy egy támadó Hatak hajót küldtek a Föld ellen, hogy teszteljék a védelmet. A veszély elmúltával és a dolog diplomáciai felemás rendezése után végül haragosan távozott a csillagkapun át.

A 8x13 It's Good To Be King (Királynak lenni jó) című epizódban nem szerepelt. Az eligazítóban megemlítették, hogy Lord Yuval együtt még tartja a területeit az előretörő kull harcosokkal szemben.

A 8x16 Reckoning I. (Leszámolás I.) című epizódban sem szerepelt. Az ő hajóját akarták megtámadni a szabad Jaffák Rak'nor és Bra'tac vezetésével. Mivel azonban a járműveket már a replikátorok irányították, így feltételezhető, hogy Amaterasu is elesett a galaxis uralmáért folyó csatában.

A 9x13 Ripple Effect (Hullámhatás) című epizódban az alternatív, fekete ruhás CSK-1 elment a PX7-455 bolygóra, amely Amaterasu birodalmához tartozott állításuk szerint, ahol az Ori csodatételekekkel áttérítette a népet.


 Mitológiai szerep:

A japán sinto vallás napistennője és a ég síkjának uralkodója. Nevének jelentése "ragyogó ég" vagy "ő, aki az égben ragyog". A sinto pantheon főistene, a japán királyi család tagjai a leszármazottainak tekintik magukat. Idzanagi legidősebb lánya, aki annyira ragyogó és sugárzó volt, hogy a szülei felküldték őt az égig érő létrán, ahol azóta ő uralkodik. Amikor az öccse, Szuszanno, feldúlta a földet, olyan hangos volt, hogy Amaterasu egy barlangba vaonult vissza, amit egy hatalmas sziklával zárt el.Eltűnése megfosztotta a földet a fénytől és az élettől, ahol démonok uralkodtak. A többi isten mindent megtett, ami csak hatalmukban állt, hogy kicsalogassák őt a barlangból de nem jártak eredménnyel. Végül Uzumének az istenek felvidítójának sikerült aki komikus és obszcén táncával felkeltette Amaterasu figyelmét. Mikor előbukant barlangjából vele együtt egy fénysugár is megszökött, ezt nevezik napjainkban hajnalnak.Ezután az istennő meglátta saját ragyogó képmását egy tükörben, amit Uzume akasztott egy közeli fára. Amikor közelebb lépett a tükörhöz, az istenek megragadták és kihúzták a barlangjából, ezután viszatért az égbe, és visszahozta a világra a fényt. Később rizsföldeket teremtett amelyeket inadanak nevezett el, és rizset termesztett.Szintén ő találta fel a szövőszéket és a szövés művészetét, és megtanította az embereket a búza termesztésére és a selyemhernyók tenyésztésére. Amaterasu legfőbb szentélye az Ise-Jingue Isén, Honshu szigetén. Ezt a templomot minden húsz évben lebontják és eredeti formájában újra építik. A belső oltárán egy tükör jelképezi (a teste). Még Omikaminak és Tensho Daijannak is nevezik.


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK