Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK
« Vissza a listához

Interjú Paul McGillionnal
2006.11.27 - Mascot

A Csillagkapu: Atlantisz szeretett skót doktorát, Dr. Carson Beckett-et alakító Paul McGillion interjút adott a Wolf SG-11 összejövetelen. Figyelem! Az alábbiakban spoilerke következnek! Csak akkor olvass tovább, ha igazán tudni szeretnéd, hogy mi fog történni!

McGilliont Carole Gordon kérdezte, és színész a következőket mondta: „A Csillagkapu: Atlantisz színészei és stábja természetesen nagyon izgatottak, hogy a show továbbléphet a negyedik évadba.”

„Ez egy remek sorozat, és az utóbbi három évben nagy figyelmet kapott a rajongóktól. Azt hiszem néhány ember nagyon megdöbbent, amikor a Csillagkaput leállították, és egy kicsit elkezdtek tartani attól, hogy az Atlantisz is ugyanerre a sorsra jut. Amikor kitudódott, hogy megvették a negyedik évadot, mindenki boldog volt, hogy folytathatjuk a sorozatot.”

McGillion a karakterének adott lelkes rajongói fogadtatásnak tulajdonítja azt, hogy mellékszereplőből főszereplővé léptették elő.

„Megtiszteltetésnek éreztem, amikor N. John Smith és Brad Wright [producerek] megmondták nekem, hogy állandó szereplő leszek. Őszintén szólva ez a rajongóknak köszönhető, az írók figyelnek arra, amit ők mondanak. Ezért tehát újra meg szeretném nektek köszönni a támogatást, amit a karakterem és én kaptam tőletek.”

McGillion nagy örömét lelte abban, hogy egy skót karaktert játszhat, de mit gondol Beckett-ről?

„Imádom a karaktert.” – válaszolta McGillion. „Nagyszerű karakter, öröm volt egy tudományos fantasztikus sorozatban skótot játszani. Jó érzés, hogy megjeleníthettem az örökségem egy részét, remélhetőleg hitelesen sikeresült. Most először játszottam egy skót főszereplőt. Beckett többoldalú karakter, és a három év alatt remekül kibontakoztatták, aminek nagyon örülök.”

A kanadai Bridge Studios-ban forgatott Csillagkapu: Atlantisz óriási rajongótáborral büszkélkedhet világszerte, legfőképpen Észak-Amerikában. Vajon McGillion szokott kapni olyan rajongói leveleket, amelyek arról panaszkodnak, hogy nem lehet érteni az akcentust?

„Nem nagyon.” – felete nevetve. „Úgy próbálok beszélni az akcentussal, hogy az észak-amerikai közönség is megértse. Sokkal durvább skót akcentusra is képes vagyok, de kénytelen vagyok tisztán beszélni, mivel néhány szót nehéz megformálni vele. Eléggé gyorsan beszélek a normális beszédstílusommal, szóval megpróbálok egy kicsit lassítani, hogy mindenki megértse, amit mondok.”

McGillion szerint a harmadik évad második fele kulcsfontosságú lesz Beckett számára.

„Azt hiszem mindegyik karakter kezd rátalálni a bennük található különböző rétegekre, ez sokszor a sötétebb oldalukat jelenti. Ami konkrétan Beckett-et illeti, azt tudom mondani, hogy ő is részese lesz a harmadik évad második felének főbb történetszálainak, és a rajongók nagy meglepetésekre számíthatnak.”

Ha már a meglepetéseknél (jobban mondva sokkoknál) tartunk, az interneten már hónapok óta kering a kitartó pletyka, hogy Beckett meg fog halni a harmadik évad végén. Mikor erre a közönség rákérdezett, McGillion azt mondta, hogy titoktartási kötelezettsége van a sorozat minden fejleményével kapcsolatban. „Erről nem beszélhetek, de hangsúlyozom, hogy az írók figyelnek arra, amit a rajongók mondanak.”

Akármi történjen a karakterrel, McGillion nagyon élvezte a forgatást. Büszke rá, hogy Beckett a sorozat nyitórészének első jeleneti között bukkant fel először, és már a Felemelkedés forgatása közben tudta, hogy Atlantisz jó ideig az otthona lesz. Különösen David Hewlett-el (Rodney McKay) szeretett dolgozni.

„David Hewlett-el dolgozni óriási élmény volt. Egyszerűen imádok David-del dolgozni, színészileg nagyon jól együtt tudtunk működni, és a három év során jóbarátokká is váltunk, szóval ezt az emléket nagy kicsként fogom őrizni.”

McGillion nehezen talál kiemelkedő pillanatot a három évből, de végül a Felemelkedés forgatásánál döntött.

„A bevezető rész forgatásának a felénél Martin Wood, a nagyszerű rendezőnk odajött hozzám, és azt mondta, hogy Damian Kindler éppen egy külön Beckett-centrikus részt ír Megmérgezett kút címmel, és azt kéri tőlem, hogy beszéljek vele az irodában. Azt gondoltam magamban, hogy ’Hűha, ez nagyon izgalmas!’, és elkezdtem úgy érezni, hogy itt valaminek igazán a részese vagyok.”

McGillion utolsó mondatának iróniája nem fog elveszni Dr. Carson Beckett rajongólégiói között, mivel nemrég kiszivárgott (és N. John Smith producer is megerősítette), hogy a harmadik évad második felében a karakter „el fog tűnni”, és nem tér vissza főszereplőként a negyedik évadban. Mégis, senki nem hal meg igazán a sci-fi világában, nem igaz?

« Vissza a listához


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK