Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Listázás évadok szerint:
Mozifilm  1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  8. 
Atlantis 1. évad  Atlantis 2. évad


4x06 Window Of Opportunity (Egy apró lehetőség)

 Részletes tartalmi ismertető
 Információk az epizódról
 Képek
 Hozzáfűznivalód van?O'Neill és Teal'c bentragadnak egy időhurokban és folyamatosan újraélnek néhány órát a Csillagkapu Parancsnokságon.

Hibák az epizódban:

#1

 Hiba típusa:

Forgatás

 Leírás:

Amikor megérkeznek a bolygóra, akkor a csillagkapu mögött van a téglafal előtt egy Stonehenge-szerű kőkapu. Az epizód közepén való megérkezéskor ez már nincsen ott. Aztán az epizód végén újra előbukkan. Valószínűleg a jelenetek felvétele közben a díszlet megváltozott.

  

 
#2

 Hiba típusa:

Forgatás

 Leírás:

Az epizód elején a CSK-1 már készülődne a Földre való visszatérésre, viszont a M.A.L.P. még a kapu mögött van.

 
#3

 Hiba típusa:

Forgatás

 Leírás:

A Malikai pajzsáról visszapattanó kő nyomot hagy a csillagkapu mögötti kőoszlopon. Mikor már Danielt mutatják, akkorra ez már eltűnik.

  

#4

 Hiba típusa:

Tárcsázás

 Leírás:

Amikor O'Neill megjósolja, hogy a csillagkapu aktiválódni fog, majd ez tényleg bekövetkezett, akkor a háttérben a számítógépeken az "idle" felirat látható.

 
#5

 Hiba típusa:

Cselekmény

 Leírás:

A nyitóanimáció szerint a nap az idógép és a csillagkapu közötti képzeletbeli vonalra merőlegesen látható. Ezzel szemben viszont egyértelmű, hogy az oszlopokra a kapu felől kell hogy világítson valami. Az oszlopok árnyéka és a szereplőkre eső fény viszont számos beállításnál ellentmond egymásnak. Legfeltűnőbb az, amikor mutatják, ahogy a CSK-1 az időgép felé tart, majd következő pillanatban szemből láthatjuk őket, s mindkét beállításnál balról jobbra vetődik az oszlopok árnyéka. Az időgép két oldalán álló szereplőkre pedig ellentétes irányból érkezik a fény.

  Kommentár:

Mivel a kaput és az időgépet tartalmazó oszloptermet csak a távoli felvételen, számítógépes animáción láthattuk egy képen, amúgy mindig csak az egyiket, ezért feltehető, hogy valószínűleg spóroni kellett a hellyel és ezért talán a kapu mögött lehetett a valóságban az időgép, így csak a díszlet felét kellett elkészíteni.

  

  

  

#6

 Hiba típusa:

Forgatás

 Leírás:

Az epizód legelején valószínűleg egy rosszul beállított reflektor fénye látható a kép bal felső szélénél, ami később megismétlődik a romváros másik oldalán, ugyancsak a kép bal felső szélénél, ugyanazon a helyen, mint ahol a kapu felöli oldalon világított.

  Kommentár:

Ez egyertélműen arra utal, hogy valóban csak a díszleteket rendezték át és a díszletnek csak a felét készítették el.#7

 Hiba típusa:

Szöveg

 Leírás:

A következő jelenet nem feltétlenül számít hibának. Daniel az epizód legelején arról beszél Malikainak, hogy azért tud ilyen jól ősi latinul, mert hallotta Jacket pár évvel ezelőtt beszélni. Még ha a latin egy kihalt nyelv is, Danielnek akkor is tudni kellene folyékonyan beszélni a szakmája révén.Listázás évadok szerint:
Mozifilm  1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  8. 
Atlantis 1. évad  Atlantis 2. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK